Toplotne črpalke

Toplotne črpalke so prava odločitev, usmerjena v prihodnost. 

Se tudi vi sprašujete, kje začeti pri toplotnih črpalkah? Kako ugotoviti in se odločiti, katera je najbolj ustrezna? Želite prispevati k čistejšemu zraku in zmanjšati stroške ogrevanja?

Berite naprej in izvedeli boste, kako vam lahko toplotne črpalke pri tem pomagajo.

Prednosti toplotnih črpalk

Toplotne črpalke koristijo uporabno energijo iz okolja, s čimer skrbijo za toplotno oskrbo stavb. Prav tako gre v tem trenutku za enega najbolj učinkovitih, ekonomičnih in okoljsko prijaznih načinov ogrevanja in pripravo tople vode.

 

Viri ogrevanja

Toplotne črpalke za svoje delovanje uporabljajo naravno energijo, ki prihaja bodisi iz podtalne vode, zemlje ali zraka iz okolice. Na ta način izjemno učinkovito znižajo stroške, ki jih imate pri ogrevanju. To se bo zelo hitro poznalo tudi v vaši denarnici, saj boste znatno privarčevali …

1. Zrak iz okolja kot vir ogrevanja (zrak voda)

Toplotne črpalke lahko koristijo okoliški zrak.

Vaillantove moderne toplotne črpalke delujejo ekonomično, tako da lahko toploto za ogrevanje iz okolice pridobivajo tudi pri -15 stopinjah zunanje temperature.

Primer narejenega sistema toplotne črpalke zrak-voda – KLIKNI TUKAJ

 

2. Podzemna voda kot vir ogrevanja (voda voda)

Toplotne črpalke lahko koristijo tudi energijo podzemnih voda (podtalnica). Temperatura podzemnih voda je praktično konstantna ne glede na letni čas in zunanje temperature. Gre za najbolj optimalen vir ogrevanja, saj tovrstni sistemi dosegajo najvišje grelno število (razmerje med pridobljeno toplotno energijo in porabljeno električno energijo).

 

Primer narejenega sistema toplotne črpalke voda voda – KLIKNI TUKAJ

 

3. Energija iz zemlje (zemlja voda)

Prav tako lahko toplotne črpalke koristijo energijo zemlje, če nimate možnosti za izkoriščanje podtalnice. Energijo lahko dobimo blizu površine tal, kjer je temperatura na globini 1,5 m ista praktično skozi celo leto. Za ta namen se v zemljo vstavijo zemeljski kolektorji, ki so sestavljeni iz več vej cevi.

Temperatura je tu skozi celo leto namreč konstantna, okrog 10 stopinj, kar je odlično in dovolj za pridobivanje toplotne energije.

 

Primer narejenega sistema toplotne črpalke zemlja voda – KLIKNI TUKAJ

 

 

Prispevali boste k čistejšemu zraku

Naše podjetje sodeluje z izjemnim nemškim proizvajalcem Vaillant, ki se ponaša z več kot 140 let tradicije. Ena pomembnejših vrlin njihovih toplotnih črpalk je, da ne proizvajajo snovi, ki bi škodile, prav tako so zelo učinkovite pri delovanju pri zelo nizkih temperaturah.

Izjemen način delovanja omogoča, da z njimi lahko pridobite do 75 odstotkov energije, ki jo boste potrebovali, na brezplačen način! Ostalih 25 odstotkov doteka preko električne energije, ki jo zahteva delovanje kompresorja.

Zaradi svojega načina delovanja so priporočljive za načine ogrevanja, kot sta talno ogrevanje ali radiatorje, ki ogrevajo večje površine.

TOP prednosti toplotnih črpalk Vaillant, ki jih uporabljamo pri svojem delu:

 • naravni, neizčrpni viri energije,
 • so brez škodljivih emisij,
 • so izjemno učinkovite, saj do 75 odstotkov energije pridobivamo iz okolice (brezplačno), samo 25 odstotkov pa iz električne energije (to je vaš del stroška),
 • poleti jih lahko v določenih primerih uporabite tudi za hlajenje,
 • gre za enostavno tehnologijo z visoko učinkovitostjo, nizkimi stroški in dolgo življenjsko dobo,
 • imajo Sound Safe System za izjemno tiho delovanje,
 • ponašajo se z Green iQ oznako za najvišjo učinkovitost in povezanost.

 

 

Toplotne črpalke Vaillant so tišje kot hladilnik

Zaradi hrupa lahko tudi zbolimo. To ve vsak, ki živi na primer ob zelo prometni cesti.

Posledice so med drugim motnje spanja, alergije, obolenje srca /ožilja, visok krvni pritisk in migrena, kot je pokazala raziskava svetovne zdravstvene organizacije (WHO).

Proti nekaterim šumom pa lahko sami nekaj naredimo, tudi z zavestnim nakupom tihih aparatov. Mednje sodijo tudi toplotne črpalke Vaillant.

Za mnoge so moteči šumi pod pragom bolečine, in tem ste seveda izpostavljeni v vsakdanjem življenju. Naprimer v pisarni, pri nakupovanju ali doma. Ta zvočna kulisa v ozadju deluje na vas in pogosto se je niti ne zavedate.

 

Ampak – kako glasno je pravzaprav vse to?

Prav v gosto poseljenih naseljih pa hrup ne igra pomembne vloge samo v hiši: vedno pogosteje morajo sodišča odločati o tem, kako glasno se lahko igrajo otroci ali kako glasno sme brneti črpalka v ribniku.

Kot zlato pravilo velja: podnevi dobrih 50 dB v naselju sploh ne predstavlja težave, ponoči pa naj bi bilo samo 35.

Poseben pomen imajo te mejne vrednosti tudi za proizvajalce toplotnih črpalk zrak/voda, ki pridobivajo 75 odstotkov grelne energije preko tako imenovanih zračnih kolektorjev.

 

Izjemno tiho delovanje toplotnih črpalk Vaillant in izmenjevalnika toplote

Da bi dosegli ta visoko učinkovit izkoristek, se v zračnem kolektorju vrti velik ventilator, ki vodi zunanji zrak preko toplotnega izmenjevalca. Da pri tem nastane šum oziroma hrup, je tehnično neizogibno.

Pri zmogljivih Vaillantovih zračnih kolektorjih aroCOLLECT je nivo hrupa v mejah normale, vendar že samo tik nad 40 dB(A).

To je manj kot hladilnik, ki ga imate v kuhinji!

Zunanje toplotne izmenjevalce aroCOLLECT lahko zato brez težav postavite na vrt tudi pri vrstnih hišah na meji s sosedovim zemljiščem ali pred vhodnimi vrati poleg potke, brez da bi njihovo delovanje kogarkoli motilo.

 

Vaillantove toplotne črpalke flexoTHERM exclusive in flexoCOMPACT exclusive, ki jih ponujamo v naših paketih, so praktično neslišne, tako da jih lahko eventualno postavite celo na hodnik.

Se sprašujete, če sta to hladilnika? Ne, to sta toplotni črpalki. Izjemna eleganca, ki bo prostoru v vaši stavbi dala dodaten pridih modernosti in trenda.

 

Green iQ – okolju prijazne in pametne tehnologije

Poleg izjemno tihega delovanja, izjemno kvaliteto Vaillantovih toplotnih črpalk nadgrajuje še sistem Green iQ,  kar predstavlja posebej okolju prijazne in učinkovite proizvode, ki bodo zadovoljile zelo visoke trajnostne zahteve.

Ko boste uporabljali te sisteme, boste lahko popolnoma brez skrbi, upravljali jih boste na daljavo in tako kar iz službe določali sistem vašega ogrevanja.

Vsi Green iQ proizvodi so namreč WLAN-kompatibilni in vsebujejo integrirane vmesnike.

To pomeni, da jih lahko upravljate iz skoraj kjerkoli po svetu. Predstavljajte si: brezplačno imate na voljo mobilno upravljanje naprav preko pametnih telefonov ali tablic.

In to po resnično otročje lahkem nadzoru ogrevanja brez navodil, podobnih telefonskemu imeniku.

Green iQ poleg tega odlikujejo še naslednje vrline:
• proizvodnjo, ki varuje naravne vire,
• najboljša kvaliteta materialov,
• visoka sposobnost recikliranja proizvodov.

 

Če greje Åkeja, bo tudi vas

Več kot 200 km severno od polarnega kroga v miniaturni švedski “vasici” živi Åke. Je edini prebivalec tega kraja. Prvo vremensko postajo so upravljali že njegovi starši, nato jo je prevzel on.

Pravi sicer, da pogreša ljudi, toda potem se mu je porodila ideja, kako bi dobil več obiskov.

Svetu je želel pokazati, kako toplo in prijetno je pravzaprav v njegovem domu. Vremensko postajo je pokril in prosil Vaillantovo ekipo, da ga ogreje s pomočjo toplotne črpalke. Poglejte v videu, kaj se je zgodilo …

Ake nas uči, da je potrebno samo malo pobude vsakega izmed nas, da storimo korak v pravo smer, povezan z naravo. Pa naj bo to toplotna črpalka, bolje izolirana hiša, zdrava prehrana ali drugačen odnos do mobilnosti.

 

Dobro je vedeti

 • Nemška kvaliteta: podjetje Vaillant, s katerim odlično sodelujemo, ima več kot 140 let tradicije. Gre za družinsko podjetje in vodilnega akterja na področju ogrevalne in prezračevalne tehnike v Evropi. Nemška kvaliteta, ki nikoli ne razočara.
 • Garancija: do 5 let garancije na toplotne črpalke in do 10 let na kompresorje v toplotnih črpalkah!
 • Eko sklad subvencija: s subvencijo Eko sklada boste znatno privarčevali. Višina subvencij je odvisna od tega, ali gre za zamenjavo starega sistema ogrevanja ali pa ga vzpostavljate prvič (na novo). Subvencije znašajo od 1.000 do 5.000 evrov.
 • Ogled doma in svetovanje: v našem podjetju  brezplačno opravimo ogled vašega doma, prav tako vam iz naših dolgoletnih izkušenj strokovno svetujemo pri izbiri toplotne črpalke in odgovorimo na vaša vprašanja, razjasnimo dileme in iščemo rešitve.
 • Predračun: brezplačno in brez obvez vam pripravimo predračun.
 • Brezplačna priprava dokumentacije za subvencijo Eko sklada: brezplačno vam pripravimo vlogo za koriščenje nepovratne subvencije Eko sklada, s katero boste krepko privarčevali. Prav tako se vam ne bo potrebno ukvarjati z zamudnim izpolnjevanjem obrazcev in papirologijo, s čimer boste dodatno privarčevali na času.
 • Garancija na zadovoljstvo: 100% vam garantiramo, da boste zadovoljni s sistemom, za katerega se boste odločili v vaši stavbi. Imamo dolgoletne izkušnje in več kot 60 let družinske tradicije na področju ogrevalnih naprav, tako da nam lahko zaupate.

 

Katero izbrati?

V podjetju Montaža ogrevalnih naprav Franc Buzeti, s. p. montiramo vse tipe toplotnih črpalk. Glede na karakteristike vaše stavbe, skupaj z vami poiščemo najboljšo rešitev. Podrobnejši opisi posameznih tipov toplotnih črpalk so na voljo na spletni strani podjetja Vaillant.

 

Kako je videti, ko končamo naše delo? To je nekaj naših referenc …

 

 

Obiščite nas v salonu toplotnih črpalk v Šavel centru

Si želite posamične tipe toplotnih črpalk ogledati v živo in iz prve roke dobiti še več koristnih informacij?

Potem ne čakajte predolgo in nas kar obiščite v našem novem salonu toplotnih črpalk, plinskih peči in aktivnega prezračevanja, ki se nahaja v Šavel centru v Murski Soboti (Cvetkova ulica 2).

Na licu mesta si lahko ogledate, kako izgledajo toplotne črpalke, plinske peči ali aktivno prezračevanje ter kakšne so njihove karakteristike.

Vljudno vabljeni, tu smo zaradi vas!

Delovni čas salona je v soboto od 8.00 do 12.00.

Vljudno vabljeni!

 

Imate dodatna vprašanja?

Brez kakršnihkoli obvez nas lahko kontaktirate preko spodnjega obrazca.

Ime in priimek*:

Elektronski naslov*:

Telefonska številka:

Sporočilo*:

 

 

Naš telefon:

031 678 700 

Montaža ogrevalnih naprav Franc Buzeti, s. p.

Bakovci, Ribiška ulica 13

9000 Murska Sobota

Kontakt

031 678 700 info@buzeti.si

Obiščite nas

Ste za kavico?

Pišite nam vi, častimo mi ...

coffee-cup-in-woman-hand-on-meeting-table-background_zJIfRtHO

Spletna stran uporablja piškotke. Z uporabo strani se strinjate z njihovo uporabo. VEČ

Domena buzeti.si

ime piškotka / namen / veljavnost

PHPSESSID / Piškotek omogoča shranjevanje sej med posameznimi zahtevami znotraj sistema za upravljanje z vsebinami. / Seja

_unam / Piškotek služi sledenju aktivnosti in porabljenega časa na spletni strani. / 10 mesecev

_ga Piškotek se uporablja za razlikovanje uporabnikov. / 2. leti

_gat Piškotek se uporablja za omejevanje števila poizvedb. / 10 min

euCookie / Piškotek služi avtomatskemu zaznavanju, da ste piškotke sprejeli ali ne. / 1. leto

Zapri